06/11/2013
Σε απεργιακό κλοιό την Τετάρτη η χώρα

Παραλύει σήμερα, Τετάρτη, δημόσιος και ιδιωτικός τομέας λόγω της 24ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ κόντρα στις κυβερνητικές πολιτικές. 

Η συγκέντρωση των συνδικάτων θα γίνει στις 11 το πρωί στο Πεδίον του Άρεως. Ξεχωριστή συγκέντρωση θα πραγματοποιήσει το ΠΑΜΕ στις 10:30 στην Ομόνοια.

Κλειστές θα παραμείνουν οι δημόσιες υπηρεσίες, ενώ τα νοσοκομεία και οι μονάδες υγείας θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας.

Στην 24ωρη απεργία συμμετέχουν η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλλήλων (ΟΤΟΕ), οι δάσκαλοι και οι καθηγητές, οι δικαστικοί υπάλληλοι, η Πανελλήνια Ομοσπονδία των εργαζομένων στους ΟΤΑ και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ). Τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα από τις 00:01, μετά τα μεσάνυχτα, έως τις 00:00 πριν τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας.

Στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ συμμετέχουν επίσης η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ), η Ένωση Λιμενεργατών και ο Σύνδεσμος Εποπτών & Αρχιεργατών ΟΛΠ. 

Μετ' εμποδίων θα πραγματοποιούνται και οι μετακινήσεις με τα μέσα μεταφοράς, ενώ προβλήματα θα υπάρχουν και στις πτήσεις.

Μετ' εμποδίων θα πραγματοποιούνται την Τετάρτη, οι μετακινήσεις με τα μέσα μεταφοράς, λόγω της 24ωρης γενικής απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κινούνται από τις 09:00 έως τις 21:00. Το Μετρό, το Τραμ και ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος θα κινούνται κανονικά ολόκληρη την ημέρα.

Οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ και τον Προαστιακό θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία, στο πλαίσιο της κινητοποίησης της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Κανονικά θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια των τουριστικών αμαξοστοιχιών στη διαδρομή Πύργος- Κατάκολο- Ολυμπία.  

Για την Πέμπτη προβλέπονται τα εξής: Μεταξύ Θεσσαλονίκης- Έδεσσας- Φλώρινας- Θεσσαλονίκης ματαιώνεται το δρομολόγια της αμαξοστοιχίας IC 82. Μεταξύ Αλεξανδρούπολης- Δικαιών- Αλεξανδρούπολης ματαιώνεται το δρομολόγιο της αμαξοστοιχίας 1681.

Τροποποιήσεις και ακυρώσεις στις πτήσεις της Αegean θα υπάρξουν την Τετάρτη, λόγω της συμμετοχής των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας στην 24ωρη πανελλαδική απεργία των ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ, με τρίωρη στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τις 3 το απόγευμα.

Οι πτήσεις που ακυρώνονται είναι: A3 316 Αθήνα - Ηράκλειο, Α3 317 Ηράκλειο - Αθήνα, Α3 114 Αθήνα - Θεσσαλονίκη, Α3 115 Θεσσαλονίκη - Αθήνα, Α3 306 Αθήνα - Ηράκλειο και Α3 307 Ηράκλειο - Αθήνα.

Για περισσότερες πληροφορίες οι επιβάτες μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα της AEGEAN www.aegeanair.com ή να καλούν στα τηλέφωνα: 801 11 20000 (από σταθερό), 210 6261000 (από κινητό).

Ματαιώσεις και τροποποιήσεις στις πτήσεις της Olympic Air θα υπάρξουν αύριο, Τετάρτη, λόγω της τρίωρης στάσης εργασίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, συμμετέχοντας με αυτό τον τρόπο στην γενική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Οι πτήσεις που ματαιώνονται είναι οι εξής:

OA 942/943 Αθήνα - Αλεξανδρούπολη - Αθήνα και OA 066/067 Αθήνα - Πάρος - Αθήνα.

Επίσης, τροποποιούνται αρκετές πτήσεις :

Για περισσότερες πληροφορίες οι επιβάτες μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα εξυπηρέτησης πελατών 801 801 0101 (από σταθερό) και 210 3550500 (από κινητό), από τις 08:00 έως και τις 23:00.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΓΣΕΕ, τα συνδικάτα διεκδικούν:

  • Την επαναφορά του εργατικού δικαίου.
  • Την επανάκτηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
  • Να καταργηθούν τα «χαράτσια» και να μη γίνει κανένας πλειστηριασμός κατοικίας.
  • Τη μείωση της φορολογίας για τους εργαζόμενους και τους μικρομεσαίους.
  • Δέσμη μέτρων ανακούφισης των ανέργων, μέτρα κατά της ανεργίας και δημοκρατικά δικαιώματα για τους εργαζομένους.
  • Να μην προχωρήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων φορέων και επιχειρήσεων.
Πηγή: www.in.gr


efm_728x90