27/05/2014
Μεγάλη υποχώρηση των αποδόσεων των ελληνικών 10ετών ομολόγων μετά τα αποτελέσματα των εκλογών.

 

Με μεγάλη υποχώρηση υποδέχθηκαν τα αποτελέσματα των εκλογών οι αποδόσεις των ελληνικών 10ετών ομολόγων.
Τα ελληνικά χρεόγραφα καταγράφουν μεγάλη πτώση, που ξεπερνούν ακόμα και τις 35 μονάδες βάσης και καταπέφτουν έως και στο 6,15%.
Θετικά αντιδρά
και το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο καταγράφει άνοδο κοντά στη μια ποσοστιαία μονάδα, παρά τις σημαντικές απώλειες που καταγράφει ο τίτλος της ΕΥΔΑΠ, μετά την απόφαση του ΣτΕ που κρίνει αντισυνταγματική την ιδιωτικοποίησή της.
Σε εκτιμήσεις της, η Εθνική Χρηματιστηριακή επισημαίνει ότι μετά το αποτέλεσμα των διπλών εκλογών απομακρύνεται το ενδεχόμενο πραγματοποίησης πρόωρων εκλογών, εκτιμά ωστόσο ότι θα υπάρχει κυβερνητικός ανασχηματισμός το προσεχές διάστημα, ενώ προβλέπει και συναινετική εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας το 2015.
Με τις ευρωεκλογές να αποτελούν παρελθόν, οι επενδυτές εστιάζουν τώρα την προσοχή τους στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) την επόμενη εβδομάδα, στην οποία αναμένεται να ανακοινωθούν νέα μέτρα ενίσχυσης της οικονομίας της Ευρωζώνης, τα οποία θα στηρίξουν περαιτέρω τα ομόλογα της Ευρωζώνης με χαμηλότερο αξιόχρεο.

 

 

Πηγή: www.skai.gr


efm_728x90