24/05/2014
Στουρνάρας: Θα έχουμε αλματώδη βελτίωση της οικονομίας και άνοδο του Χρηματιστηρίου με φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση.

 

Εάν υπάρξει μετά τις εκλογές σταθερά φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση, τότε θα έχουμε αλματώδη βελτίωση της οικονομίας και άνοδο του Χρηματιστηρίου» τονίζει στο Πρώτο Θέμα ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος αναφέρει πως αναμένει «πολύ θετικές ανακοινώσεις από τους ξένους οίκους».
«Αν η χώρα οδηγηθεί, εξαιτίας του αποτελέσματος των ευρωεκλογών, σε εθνικές εκλογές θα έχουμε σημαντική καθυστέρηση, ίσως και ανατροπή των επενδυτικών σχεδίων των ξένων εξαιτίας του ιδιαίτερα αυξημένου πολιτικού ρίσκου» υπογραμμίζει ο κ. Στουρνάρας.
Για την πορεία της οικονομίας, αλλά και για την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας από τον οίκο Fitch, ενημέρωσε την Παρασκευή το μεσημέρι ο υπουργός Οικονομικών τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, σε συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Ο οίκος Fitch είναι από τους πλέον αυστηρούς» ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών σε δηλώσεις του και όπως είπε χαρακτηριστικά «η φρασεολογία που χρησιμοποιεί είναι αξιοσημείωτη, καθώς μιλά αξιοθαύμαστη προσαρμογή».
«Αυτό σημαίνει» τόνισε ο κ. Στουρνάρας «πως οι θυσίες του ελληνικού λαού πιάνουν τόπο και αναγνωρίζονται πλέον διεθνώς και πρέπει να τις διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού».
Νωρίτερα, ο οίκος αξιολόγησης - αιτιολογώντας την απόφασή του να προχωρήσει στην αναβάθμιση του αξιόχρεου της Ελλάδας από "B-" σε "B" με σταθερές προοπτικές καθώς και στην αναβάθμιση της «οροφής της χώρας» (country ceiling) από "B+" σε "ΒΒ" - είχε αναφέρει ότι η Ελλάδα έχει αφήσει πίσω την πιο δύσκολη φάση της δημοσιονομικής προσαρμογής της και αναμένεται να επιτύχει και φέτος πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 1,4% του ΑΕΠ, μετά το πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 0,8% του ΑΕΠ που πέτυχε το 2013.

 

Πηγή: www.skai.gr


efm_728x90