22/05/2014
57η σε ανταγωνιστικότητα η Ελλάδα: Επισφαλής παραμένει η ελληνική οικονομία

 

Εύθραυστη παραμένει η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, όπως προκύπτει από τη διεθνή κατάταξη ανταγωνιστικότητας του IMD για το 2014, σύμφωνα με στοιχεία, που ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ).

Από τη μελέτη της κατάταξης της χώρας μας στην Παγκόσμια Επετηρίδα Ανταγωνιστικότητας (WCY) του IMD, διαπιστώνεται η αδυναμία της χώρας μας να βελτιώσει την ανταγωνιστική της θέση, κατατασσόμενη 57η μεταξύ των 60 χωρών, που μελετά το IMD.

Παράλληλα, η διαχρονική μελέτη των επιδόσεων της Ελλάδας, τόσο συνολικά, όσο και στους επιμέρους δείκτες, αποδεικνύει «ασταθή» συμπεριφορά «ανταγωνιστικότητας» με εναλλαγή ανόδου και πτώσης, γεγονός που για τον ΣΒΒΕ είναι η απόδειξη ότι η οικονομία μας παραμένει εύθραυστη, και, κυρίως, ευάλωτη στον διεθνή ανταγωνισμό.

Ειδικότερα, η Ελλάδα για το 2014, κατέγραψε πτωτική πορεία στη διεθνή κατάταξη ανταγωνιστικότητας και πλέον βρίσκεται στην 57η θέση μεταξύ 60 χωρών, από την 54η την οποία κατείχε το 2013.

Την Παγκόσμια Επετηρίδα Ανταγωνιστικότητας (World Competitiveness Yearbook – WCY) εκδίδει κάθε χρόνο το παγκοσμίου φήμης business school της Λωζάνης IMD (International Institute for Management Development).

O ΣΒΒΕ είναι εθνικός εκπρόσωπος του IMD στην Ελλάδα και στο πλαίσιο αυτό δημοσιοποίησε τα αποτελέσματα της Παγκόσμιας Επετηρίδας Ανταγωνιστικότητας για το έτος 2014.

 

Πηγή: www.imerisia.gr


efm_728x90