17/05/2014
ΚΕΠΕ: Τα σημάδια σταθεροποίησης της ελληνικής οικονομίας είναι πλέον εμφανή

 

Την εκτίμηση ότι τα σημάδια σταθεροποίησης της ελληνικής οικονομίας είναι πλέον εμφανή και ότι οι προοπτικές παρουσιάζονται ιδιαιτέρως θετικές για τα επόμενα χρόνια διατυπώνουν οι αναλυτές του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών στο ενημερωτικό δελτίο του ΚΕΠΕ «Ελληνική Οικονομία» που δόθηκε την Παρασκευή, στη δημοσιότητα.
Το ΚΕΠΕ επικαλείται εκθέσεις και στοιχεία διεθνών οργανισμών για την ελληνική οικονομία και υποστηρίζει πως η Ελλάδα έχει πραγματοποιήσει τη μεγαλύτερη δημοσιονομική προσαρμογή με σημαντικές θυσίες των πολιτών, αλλά πλέον δείχνει να βγαίνει ισχυρότερη, προωθώντας την υιοθέτηση σημαντικών μεταρρυθμίσεων για την αλλαγή του παραγωγικού της μοντέλου και τη στροφή σε ένα νέο πρότυπο ανάπτυξης.
Στο ίδιο πλαίσιο υπογραμμίζει πως ζητούμενα για την ελληνική οικονομία, πλέον, παραμένουν η διασφάλιση της πολιτικής σταθερότητας και η συνέχιση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, με μια νέα πορεία προς τη βιώσιμη ανάπτυξη.
Με αφορμή τη δημοσιοποίηση των στοιχείων της ΕΛ.ΣΤΑΤ. για το ΑΕΠ πρώτου τριμήνου, σημειώνεται πως ο ρυθµός υποχώρησής του κυµάνθηκε σε ηπιότερα από τα αναµενόµενα επίπεδα, αγγίζοντας το -1,1% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίµηνο του προηγούµενου έτους, κάτι που ενισχύει τις ενδείξεις για επικείµενο τέλος της καθοδικής φάσης του οικονοµικού κύκλου εντός του 2014.

 

 

Πηγή: in.gr


efm_728x90