16/05/2014
Επέκταση των δραστηριοτήτων της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανάπτυξης και Ανασυγκρότησης (EBRD) στην Κύπρο

 

Την επέκταση των δραστηριοτήτων της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανάπτυξης και Ανασυγκρότησης (EBRD) στην Κύπρο, αποφάσισε την Πέμπτη η Γενική Συνέλευση της Τράπεζας που διεξήχθη στη Βαρσοβία.
Σύμφωνα
με ανακοίνωση του Κυπριακού υπουργείου Οικονομικών, πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική απόφαση που διανοίγει προοπτικές για χρηματοδοτικά προγράμματα προς τον ιδιωτικό τομέα, αλλά και επενδύσεις σε σημαντικούς τομείς της οικονομίας, καθώς και στο τραπεζικό σύστημα.
Το κυπριακό κανάλι Σίγμα αναφέρει ότι μετά την επίσημη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της Τράπεζας, η ΕΒRD αναμένεται να λειτουργήσει γραφείο στην Κύπρο και να αρχίσει ο σχεδιασμός και η υλοποίηση των δραστηριοτήτων της το συντομότερο δυνατό. Η σχετική συμφωνία για λειτουργία του γραφείου στην Κύπρο αναμένεται να υπογραφεί αργότερα σήμερα, από τον Υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη και τον Πρόεδρο της EBRD Sir Suma Chakrabarti.
Παράλληλα, η Γενική Συνέλευση της ΕΒRD εξέλεξε τον υπουργό Οικονομικών της Κύπρου Χάρη Γεωργιάδη, ως πρόεδρο του Συμβουλίου των Διοικητών της Τράπεζας για την περίοδο 2014-2015.


 

Πηγή: www.skai.gr


efm_728x90