15/05/2014
Υποβλήθηκε το προσχέδιο του επικαιροποιημένου Μνημονίου στην Κύπρο

 

Στο υπουργείο Οικονομικών υποβλήθηκε το προσχέδιο του επικαιροποιημένου Μνημονίου, μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης της πορείας εφαρμογής της μνημονιακής σύμβασης. Στο προσχέδιο καταγράφονται οι θέσεις, τα συμπεράσματα και οι υποδείξεις της τρόικας προς τη Λευκωσία. Η τελική διαπραγμάτευση, η οποία θα οδηγήσει στην τέταρτη κατά σειρά επικαιροποίηση του προγράμματος προσαρμογής, θα αρχίσει την ερχόμενη Παρασκευή, έπειτα από την επιστροφή του υπουργού Οικονομικών από τη Βαρσοβία.
Το τμήμα του προσχεδίου του επικαιροποιημένου Μνημονίου, που αφορά στον χρηματοπιστωτικό τομέα διαβιβάστηκε στην Κεντρική Τράπεζα.
Στο μεταξύ, τεχνοκράτες της τρόικας συνέχισαν σήμερα τις επαφές τους στη Γενική Διεύθυνση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων με κεντρικό θέμα συζήτησης την αναδιάρθρωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η συζήτηση επικεντρώθηκε σε δυο πτυχές: στην ολοκλήρωση του νομοσχεδίου για εξώδικη διευθέτηση των χρηματοοικονομικών διαφορών και στον κατάλογο των εγκεκριμένων διαμεσολαβητών του ΚΕΒΕ, οι οποίοι θα εμπλακούν στις αναδιαρθρώσεις.
Όπως ανέφερε ο Λεωνίδας Πασχαλίδης, ανώτερος διευθυντής του ΚΕΒΕ, οι παραπονούμενοι χρεώστες θα προσφεύγουν στον χρηματοοικονομικό επίτροπο για αναδιάρθρωση του δανείου τους και εκείνος θα επιλέγει διαμεσολαβητή από τον εγκεκριμένο κατάλογο του ΚΕΒΕ.

 

Πηγή: www.express.gr


efm_728x90