13/05/2014
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η έκδοση διετούς ομολόγου 400 εκατ. δολαρίων των ΕΛΠΕ

 

Με επιτυχία ολοκλήρωσαν τα Ελληνικά Πετρέλαια την διαδικασία έκδοσης και τιμολόγησης για το διετές δολαριακό ευρωομόλογο, ύψους 400 εκατ. δολαρίων, με σταθερό επιτόκιο 4,625%.
Η συνολική ζήτηση ξεπέρασε τα 1,4 δισεκ. δολάρια υπερκαλύπτοντας σημαντικά την έκδοση, ενώ το 50% του βιβλίου προσφορών προήλθε από ξένους θεσμικούς επενδυτές.
Το έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, είχε ως αποτέλεσμα η διαδικασία βιβλίου προσφορών να ολοκληρωθεί εντός μερικών ωρών από την έναρξη της διαδικασίας και το ύψος της έκδοσης να ανέλθει στα 400 εκατ. δολάρια.
«Η επιτυχημένη ολοκλήρωση της πρώτης δολαριακής έκδοσης ευρωομολόγου στην ιστορία της Ελληνικά Πετρέλαια επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη των διεθνών κεφαλαιαγορών και των ιδιωτών επενδυτών στις προοπτικές και τη στρατηγική της Εταιρείας», τόνισε για την έκδοση ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Γιάννης Κωστόπουλος.
Σύμφωνα με τον κ. Κωστόπουλο η έκδοση εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής της εταιρείας για διαφοροποίηση του χρηματοδοτικού μίγματος και τη μείωση του χρηματοοικονομικού κόστους, καθώς και τη μετατροπή μέρους του δανειακού χαρτοφυλακίου σε δολάρια.
«Το ύψος της ζήτησης, η ταχύτητα ολοκλήρωσης της διαδικασίας βιβλίου προσφορών και η συμμετοχή επενδυτών υψηλής ποιότητας, αποδεικνύουν τη δυνατότητα της εταιρείας να διευρύνει περαιτέρω τις πηγές χρηματοδότησής της», πρόσθεσε ο κ. Κωστόπουλος.


 

Πηγή: www.skai.gr


efm_728x90