10/05/2014
Στουρνάρας: Η συμβολή των τραπεζών είναι κρίσιμη για την ανάκαμψη της Ν.Ευρώπης

 

Η συμβολή του τραπεζικού τομέα στην ανάκαμψη της νότιας Ευρώπης, καθώς και στη βιώσιμη ανάπτυξη και ευημερία της Ευρώπης συνολικά, είναι κρίσιμη, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας σε εκδήλωση της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, με την ευκαιρία της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Ομοσπονδίας, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.
Ωστόσο, υπογράμμισε, αύξηση της ρευστότητας δεν είναι η μόνη πρόκληση. Ο χρηματοπιστωτικός τομέας έχει επίσης να αντιμετωπίσει τη δυσπιστία που προήλθε από την παγκόσμια οικονομική κρίση.
Παρουσιάζοντας αναλυτικά την πρόοδο της Ελλάδας, τόνισε ότι βγαίνουμε από την παρατεταμένη ύφεση, η εμπιστοσύνη στην οικονομία αποκαθίσταται με ταχύτατους ρυθμούς, ενώ η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και η έξοδος στις αγορές θα οδηγήσουν στην αποκατάσταση ομαλών ρυθμών δανεισμού, συμβάλλοντας αποφασιστικά στη βιώσιμη και μακροπρόθεσμη ανάπτυξη.
Ένα από αυτά που μάθαμε από την κρίση είναι ότι η ανταγωνιστικότητα και η ανάπτυξη πρέπει να συνδυαστεί με την συνετή δημοσιονομική πολιτική, τόνισε ακόμη ο κ. Στουρνάρας.
Αναφερόμενος στην τραπεζική ένωση στην ΕΕ και στις ενέργειες της ελληνικής προεδρίας στην ΕΕ προς την κατεύθυνση αυτή, ο κ. Στουρνάρας υπογράμμισε ότι η οικονομική ένωση και ιδίως η νομισματική ένωση είναι ατελής χωρίς πλήρη ενοποίηση του πλαισίου λειτουργίας του χρηματοοικονομικού κλάδου στις χώρες - μέλη της Ε.Ε.

 

Πηγή: in.gr


efm_728x90