24/04/2014
Κομισιόν: Στο δεύτερο εξάμηνο του έτους η συζήτηση για το ελληνικό χρέος

 

Η συζήτηση στο Eurogroup για το ελληνικό χρέος θα γίνει το δεύτερο εξάμηνο του έτους, λέει εκπρόσωπος της Κομισιόν, μετά την επιβεβαίωση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή την Τετάρτη ότι η Ελλάδα πέτυχε πρωτογενές πλεόνασμα 0,8% του ΑΕΠ το 2013 σε όρους οικονομικού προγράμματος, όπως αναφέρει το Reuters.
Τα στοιχεία ανοίγουν τον δρόμο ώστε να ξεκινήσει η συζήτηση της χώρας με τους δανειστές της για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, όπως συμφωνήθηκε στο Eurogroup της 27ης Νοεμβρίου του 2012.
Πρόθεση πάντως της Αθήνας είναι το ζήτημα του χρέους να τεθεί άμεσα, με μια πρώτη αναφορά να γίνεται σε τεχνικό επίπεδο αύριο, Πέμπτη, στη συνεδρίαση του Εuroworking Group, κατά την οποία αναμένεται να εγκρίνει τη δόση των 6,3 δισ. ευρώ πιστοποιώντας την τήρηση του προγράμματος σε ποσοστό άνω του 92%.
Σε συνεννόηση με τον υπουργό Οικονομικών Γ.Στουρνάρα το ζήτημα του χρέους θα τεθεί στο Euroworking Group από τον θεσμικό σύμβουλο του υπουργού, πρόεδρο του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Πάνο Τσακλόγλου, πριν τεθεί επισήμως από τον ίδιο τον Γ.Στουρνάρα σε πολιτικό πλέον επίπεδο, στο Eurogroup της 5ης Μαΐου.

 

 

Πηγή: in.gr


efm_728x90