05/04/2014
Μετατίθεται για την 1η Αυγούστου η αξιολόγηση Μoody's

 

Την 1η Αυγούστου αναμένεται η νέα ανακοίνωση του διεθνούς οίκου αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Μoody's για την ελληνική οικονομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του site της εφημερίδας «Καθημερινή», η προγραμματισμένη για σήμερα ανακοίνωση δεν θα πραγματοποιηθεί και αυτό επειδή, όπως εξηγούν παράγοντες της αγοράς, ο οίκος δεν έχει κάποια υποχρέωση να προχωρήσει σε «δράση αξιολόγησης» (rating action), αλλά καλύπτεται από τη χθεσινή του ανακοίνωση για την πορεία του ελληνικού προγράμματος και της ελληνικής οικονομίας.

Η εξέλιξη αυτή δεν επηρεάζει τον σχεδιασμό της κυβέρνησης για έξοδο της Ελλάδας στις αγορές.

Σύμφωνα πάντα με το ίδιο ρεπορτάζ, στελέχη της αγοράς αναφέρουν ότι οι επενδυτές δεν περίμεναν την ανακοίνωση της Moody's για να αποφασίσουν εάν θα τοποθετηθούν σε πιθανή νέα έκδοση ομολόγων ή όχι.

Υπενθυμίζουν, δε, ότι η τελευταία αξιολόγηση της Moody's έγινε στις 2 Μαρτίου του 2012, δηλαδή την εποχή του PSI, και επισημαίνουν ότι εκ των πραγμάτων η αξιολόγηση θεωρείται από όλους ξεπερασμένη.

Να σημειωθεί ότι εκτός από την 1η Αυγούστου 2014, η Moody's έχει προγραμματίσει να επαναξιολογήσει την Ελλάδα και στις 28 Νοεμβρίου 2014.

 

Πηγή: www.imerisia.gr


efm_728x90