28/10/2017
ΥΠΕΝ: Πλαίσιο συμφωνίας με τους θεσμούς στην ενέργεια με δυο εκκρεμότητες

 

Για πλαίσιο συμφωνίας έκαναν λόγο πηγές του υπουργείου Ενέργειας εξερχόμενες από τη συνάντηση με τους θεσμούς για τα ενεργειακά θέματα. Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με την ενημέρωση από το υπουργείο, υπάρχουν μόνο δυο ανοιχτά θέματα που αφορούν:

- το πρώτο την υπόθεση του ανοίγματος της αγοράς φυσικού αερίου, το ρόλο της ΔΕΠΑ και την αποζημίωση των μετόχων των ΕΠΑ για την απώλεια του μονοπωλίου, το οποίο αποτελεί αντικείμενο διαπραγμάτευσης και ιδιωτικών επιχειρηματικών συμφερόντων και

- δεύτερον, την υπόθεση των λιγνιτών της ΔΕΗ για την οριστικοποίηση των πακέτων των μονάδων και των ορυχείων που θα διατεθούν προς πώληση. Στο συγκεκριμένο τομέα, όπως έχει ήδη γράψει το Capital.gr, υπάρχει συμφωνία για τη μονάδα της Μελίτης και εκκρεμεί η προσθήκη τουλάχιστον ακόμη μιας ή δυο μονάδων.

Για τα υπόλοιπα θέματα οι πηγές του υπουργείου Ενέργειες μιλούν –όπως προαναφέρθηκε– για πλαίσιο συμφωνίας, ενώ εκτιμούσαν ότι και οι δυο εκκρεμότητες θα έχουν επιλυθεί πολύ πριν την επιστροφή των επικεφαλής των θεσμών, καθώς οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται σε τεχνικό επίπεδο. Μάλιστα, για το θέμα των λιγνιτών οι διαπραγματεύσεις γίνονται απευθείας με την DGCom.

 

Πηγή: capital.gr


efm_728x90