28/03/2014
Θεοχάρης: Μειώνονται τα πρόστιμα για τις αρχικές δηλώσεις των μικρομεσαίων

 

Στα 100 ευρώ, 250 ευρώ και 500 ευρώ μειώνονται τα πρόστιμα τα οποία θα αφορούν μόνο τις αρχικές δηλώσεις για τους μικρομεσαίους. Επιτυγχάνεται δηλαδή μία σημαντική μείωση των προστίμων για τους μικρομεσαίους, σε μία κρίσιμη οικονομική συγκυρία. Αυτό ανέφερε ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Θ. Θεοχάρης στον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας  (ΕΕΑ) Ι. Χατζηθεοδοσίου σε συνάντηση που είχαν, και το δημοσιοποίησε με σημερινή ανακοίνωσή του το Επιμελητήριο. Για το αποτέλεσμα της συνάντησης με τον γενικό γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χ. Θεοχάρη, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ι. Χατζηθεοδοσίου δήλωσε:
Ο κ. Θεοχάρης διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο του Ε.Ε.Α για την απόφαση του να ανταποκριθεί θετικά σε αιτήματα που έχει καταθέσει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο της Αθήνας. Το πρώτο από τα θέματα στο οποίο δόθηκε οριστική λύση, είναι αυτό της κυκλοφορίας των ανασφάλιστων οχημάτων. Εντός Μαΐου το Υπουργείο Οικονομικών θα αποστείλει τα σχετικά ειδοποιητήρια σε όσους έχουν ανασφάλιστα αυτοκίνητα. Έτσι επιλύεται -θέλουμε να πιστεύουμε οριστικά- ένα εξαιρετικά σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα.
Επίσης συζητήθηκε εκτενώς το θέμα της παρακράτησης του 20% για τους διαμεσολαβούντες. Πρόθεση του Γενικού Γραμματέα είναι να σταματήσει αυτή η άδικη παρακράτηση που πλήττει έναν ολόκληρο κλάδο, κάτι που έχει τονίσει από την πρώτη στιγμή το ΕΕΑ. Για την εξαιρετικά θετική εξέλιξη για τον ασφαλιστικό κλάδο, αναμένουμε την τελική απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάννη.
«Αποδείχθηκε περίτρανα ότι όταν υπάρχει συνεργασία μεταξύ της Πολιτείας και φορέων όπως τα Επιμελητήρια, μπορούν να επιλυθούν σοβαρά προβλήματα. Ο κ. Θεοχάρης, κατανοώντας το δίκαιο των αιτημάτων του ΕΕΑ ανταποκρίθηκε άμεσα και οφείλω να τον ευχαριστήσω γι αυτό. Με ικανοποίηση διαπιστώσαμε ότι επιτέλους επιλύεται το σοβαρότατο κοινωνικό θέμα της κυκλοφορίας των ανασφάλιστων οχημάτων. Πρέπει να κατανοήσουμε ως κοινωνία ότι δεν μιλάμε για ένα νέο "χαράτσι", αλλά για τη στοιχειώδη υποχρέωση των ιδιοκτητών οχημάτων να τα ασφαλίζουν, ώστε σε ενδεχόμενο κάποιου δυσάρεστου περιστατικού, να μην βρεθεί ακάλυπτος κανένας πολίτης. Σημαντική όμως είναι και η εξέλιξη για τους διαμεσολαβούντες, ο οποίοι με την παρακράτηση του 20% κινδύνευαν άμεσα με επαγγελματικό αφανισμό. Τέλος για το θέμα των προστίμων, η πάγια θέση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου της Αθήνας, είναι ότι πρέπει να κυμαίνονται σε ύψη που μπορούν να πληρωθούν από τους πολίτες. Διαφορετικά το μόνο που θα γίνεται είναι να μεγαλώνει η "μαύρη τρύπα" στα δημόσια έσοδα και να καταστρέφονται επαγγελματίες. Η κρισιμότητα των στιγμών μας επιβάλει να συνεχίσουμε την προσπάθεια για να σταματήσει αυτή η καταστροφική για όλους μας ύφεση. Αυτό που ζητάμε όμως είναι να έχουμε απέναντι μας υπεύθυνους πρόθυμους να ακούσουν τις προτάσεις μας".

 

Πηγή: www.express.gr


efm_728x90