26/03/2014
Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για την τράπεζα Πειραιώς

 

Το άνοιγμα του διεθνούς βιβλίου προσφορών για την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, ανακοίνωσε η τράπεζα Πειραιώς. Ειδικότερα, όπως αναφέρει σε σχετική της ανακοίνωση, σε συνέχεια της από 6 Μαρτίου 2014 ανακοίνωσής της σχετικά με την πρόθεσή της να προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών μέσω έκδοσης νέων κοινών ονομαστικών μετοχών με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων, η τράπεζα Πειραιώς ανακοινώνει το άνοιγμα του βιβλίου προσφορών για επενδυτές εκτός Ελλάδας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της τράπεζας θα ζητήσει από την προγραμματισμένη Έκτακτη Γενική Συνέλευση (ΕΓΣ) των μετόχων της 28ης Μαρτίου 2014 να προχωρήσει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και να καθορίσει το χρονοδιάγραμμα και τους ειδικότερους ορούς. Επίσης θα εισηγηθεί προς την ΕΓΣ ένα συνολικό ποσό κεφαλαίων προς άντληση, ύψους έως 1,75 δισ. ευρώ.

Από την πλευρά της, η Alpha Bank ανακοίνωσε την προσφορά νέων κοινών μετοχών, ποσού 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ, μέσω ιδιωτικής τοποθετήσεως.

Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε τη διεξαγωγή πλήρους εγγυημένης προσφοράς νέων κοινών μετοχών εκδόσεώς της, που θα λάβει χώρα με κατάργηση των δικαιωμάτων προτιμήσεως, με στόχο την άντληση ποσού 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Τα κεφάλαια από την προσφορά θα χρησιμοποιηθούν για την κεφαλαιακή ενίσχυση της τράπεζας με υψηλής ποιότητος εποπτικά κεφάλαια, η οποία θα διευκολύνει την επαναγορά των προνομιούχων μετοχών κυριότητας του ελληνικού Δημοσίου, ύψους 940 εκατομμυρίων ευρώ.

 

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ


efm_728x90