17/03/2014
Πώς να πάρετε πλήρη σύνταξη τέσσερα χρόνια νωρίτερα από το Δημόσιο

 

Πλήρη σύνταξη με μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης κατά τέσσερα χρόνια και των ετών ασφάλισης κατά πέντε χρόνια μπορούν να διεκδικήσουν δημόσιοι υπάλληλοι, αξιοποιώντας πλασματικά έτη.


Ταυτόχρονα, μια μεγάλη κατηγορία μπορεί να επιλέξει δύο τρόπους για να συνταξιοδοτηθεί, έναν με διατάξεις Δημοσίου κι έναν με τις διατάξεις του ΙΚΑ εξασφαλίζοντας στην περίπτωση των κοινών διατάξεων αύξηση σύνταξης έως και 20% και μάλιστα χωρίς να πληρώσουν ούτε ένα ευρώ επιπλέον σε ασφαλιστικές εισφορές.

Το "κλειδί" για την έξοδο στη σύνταξη με μείωση του ορίου ηλικίας και με λιγότερα έτη ασφάλισης, όπως αναφέρει η εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος", βρίσκεται στον τρόπο που χρησιμοποιούνται τα πλασματικά έτη και κυρίως ο χρόνος παιδιών και στρατιωτικής θητείας για να συμπληρωθεί η 25ετία στο Δημόσιο.

Ανάλογα με το έτος που ένας δημόσιος υπάλληλος επιλέγει να συμπληρώσει την 25ετία, μπορεί να καθορίζεται και το αν θα βγει στη σύνταξη στα 65 ή στα 61 (με λιγότερα από 35 έτη) ή στα 58-62 με 35 ως 40 έτη συνολικής ασφάλισης.

Πηγή: www.news.gr


efm_728x90