19/11/2016
Βίζερ: Εφικτή η λήψη μέτρων για το χρέος στις 5 Δεκεμβρίου

 

Η Ελλάδα και οι θεσμοί συζητούν τις μεταρρυθμίσεις στην Αθήνα και μπορούν να ανοίξουν τον δρόμο για συζητήσεις τον Δεκέμβριο για την ελάφρυνση του βάρους του χρέους, κάτι που θα προαναγγείλει την επιτυχημένη ολοκλήρωση του προγράμματος, υποστηρίζει ο επικεφαλής του EuroWorkingGroup Τόμας Βίζερ μιλώντας στο Bloomberg.

 «Χρειάζεται να κάνεις μεταρρυθμίσεις και αυτό θα φέρει την ανάπτυξη και αυτό θα ξεκλειδώσει τα μέτρα για τα οποία στην πραγματικότητα έχουμε ήδη συμφωνήσει», δηλώνει. «Είμαι πολύ αισιόδοξος ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα φτάσουμε εκεί και μετά θα είναι σχετικά ήπια η πλεύση για το υπόλοιπο του προγράμματος».

Το πρακτορείο σημειώνει ότι παρότι ο Μπάρακ Ομπάμα κάλεσε την Ευρώπη να χαλαρώσει την πολιτική λιτότητας, ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ Β. Σόιμπλε έθαψε τις ελπίδες για σημαντική ελάφρυνση χρέους, δηλώνοντας ότι χρειάζονται μεταρρυθμίσεις, όχι μειώσεις χρέους.

Οι τιμές των ελληνικών ομολόγων αυξήθηκαν, παρά την ευρύτερη πτωτική αγορά, με τις αποδόσεις (που κινούνται αντίστροφα) να υποχωρούν. Η απόδοση του τίτλου που λήγει τον Απρίλιο του 2018 υποχώρησε σήμερα το πρωί στο 6,9%, όταν τον Σεπτέμβριο βρισκόταν στο 10%.

 

Πηγή: ethnos.gr


efm_728x90