09/11/2016
Επί τάπητος το θέμα της δημιουργίας Επαγγελματικού Ταμείου Υγειονομικών

 

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης Αναστάσιο Πετρόπουλο και τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Νικόλαο Φράγκο είχαν τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου οι εκπρόσωποι των Υγειονομικών Φορέων με θέμα τη δημιουργία Επαγγελματικού Ταμείου ως καθολικού διαδόχου του Ταμείου Πρόνοιας και της Στέγης Υγειονομικών.

Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, οι εκπρόσωποι των γιατρών, οδοντιάτρων, φαρμακοποιών και κτηνιάτρων, ζήτησαν να μάθουν εάν έγινε συζήτηση με τους Θεσμούς για το θέμα της δημιουργίας Επαγγελματικού Ταμείου ως καθολικού διαδόχου του Ταμείου Πρόνοιας και της Στέγης Υγειονομικών με υποχρεωτικότητα και μεταβίβαση σε αυτό της περιουσίας των εν λόγω κλάδων (περίπου 136 εκατομμύρια ευρώ) και ενός μέρους της ακίνητης περιουσίας, προκειμένου το Ταμείο να είναι βιώσιμο.

Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Μιχαήλ Βλασταράκος και οι άλλοι εκπρόσωποι των φορέων τόνισαν ότι εμμένουν στην απόφαση των Συλλόγων τους για δημιουργία Επαγγελματικού Ταμείου με υποχρεωτικότητα συμμετοχής, καθώς όπως είπαν, η προαιρετικότητα δύσκολα θα δημιουργήσει προοπτικές βιωσιμότητας του Ταμείου.

Ωστόσο, ο κ. Πετρόπουλος άφησε ανοιχτό το θέμα της υποχρεωτικότητας συμμετοχής και ζήτησε να του προσκομίσουν στοιχεία των κλάδων, που να δείχνουν προοπτικές βιωσιμότητας Eπαγγελματικού Ταμείου σύμφωνα με τις θέσεις των Συλλόγων, και στη συνέχεια να συζητήσει ξανά το θέμα τους Θεσμούς, οι οποίοι ήδη έχουν εκφράσει επιφυλάξεις.

 

Πηγή: in.gr


efm_728x90