13/10/2016
Σχεδόν 33.000 νοικοκυριά ρύθμισαν τις οφειλές τους στην ΕΥΔΑΠ

 

Με 32.873 καταναλωτές να έχουν ήδη ενταχθεί στο Πρόγραμμα Ευνοϊκής Ρύθμισης Οφειλών της ΕΥΔΑΠ και 10 εκατ. ευρώ να έχουν ήδη μπει στα ταμεία της εταιρείας, αποδεικνύεται «η αποτελεσματικότητα του προγράμματος όσο και ο κοινωνικός ρόλος της εταιρείας» σημειώνει η ΕΥΔΑΠ, προτρέποντας όσους ενδιαφέρονται να ενταχθούν το πρόγραμμα να σπεύσουν έως τις 31 Οκτωβρίου 2016.

Προς το παρόν το ύψος των συνολικών οφειλών που έχουν διακανονιστεί φτάνουν τα 30 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων το ήμισυ αφορά οφειλές από ευπαθείς κοινωνικά ομάδες. Η μείωση δε που καταγράφηκε στις ληξιπρόθεσμες οφειλές ιδιωτών πελατών προς την ΕΥΔΑΠ αγγίζει τα 30 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα απολογιστικά στοιχεία:

- Σχεδόν 6.000 νοικοκυριά εντάχθηκαν στο Κοινωνικό Τιμολόγιο της ΕΥΔΑΠ, που προβλέπει τουλάχιστον 6 κ.μ. νερό δωρεάν ανά τρίμηνο σε κάθε νοικοκυριό με δύο μέλη και αύξηση των δωρεάν κυβικών από τρία μέλη και άνω.

- 32.873 νοικοκυριά εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα Ευνοϊκής Ρύθμισης Οφειλών της ΕΥΔΑΠ.

- Το ύψος των προσαυξήσεων που έχουν διαγραφεί λόγω ένταξης στις ρυθμίσεις του Προγράμματος αγγίζουν το ποσό των 3,4 εκατ. ευρώ.

- Το ύψος των συνολικών οφειλών που έχουν διακανονιστεί φτάνουν τα 30 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων το ήμισυ αφορά οφειλές από ευπαθείς κοινωνικά ομάδες.

- Το συνολικό ποσό που έχει εισπραχθεί από την ένταξη στο Πρόγραμμα φτάνει τα 10 εκατ. ευρώ.

- Το ύψος των ληξιπρόθεσμων οφειλών των ιδιωτών πελατών την 30η Σεπτεμβρίου 2016 διαμορφώνεται πλέον στα 100 εκατ. ευρώ από 130 εκατ. ευρώ.

Πρόθεση και πάγια θέση της Εταιρείας είναι, όπως έχει δηλώσει και ο διευθύνων σύμβουλος, Γιάννης Μπενίσης, «ουδείς συμπολίτης να μη στερηθεί το αγαθό του νερού επειδή είναι σε οικονομική αδυναμία. Σε όσους αδυνατούν να πληρώσουν, παρέχουμε δωρεάν την απαραίτητη ποσότητα νερού για την κάλυψη των αναγκών τους».

Η ΕΥΔΑΠ, σε ανακοίνωσή της, ευχαριστεί θερμά τους 32.873 πελάτες της που προσήλθαν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους και προτρέπει όσους ενδιαφέρονται να επωφεληθούν από τις ευνοϊκές παροχές του Προγράμματος, να επισκεφθούν ένα από τα 12 Κέντρα Εξυπηρέτησης Πελατών της ΕΥΔΑΠ, μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2016.

 

Πηγή: in.gr


efm_728x90