11/10/2016
Μοσκοβισί: «Ναι» στην ευελιξία, αλλά η Ιταλία να συνεχίσει την προσπάθεια

 

«H Eυρωπαϊκή Επιτροπή ήταν ανέκαθεν διατεθειμένη να λάβει υπόψη την ευελιξία, αλλά η Ιταλία πρέπει να συνεχίσει να καταβάλει σοβαρές προσπάθειες με στόχο την μείωση του ελλείμματος», δήλωσε ο ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για οικονομικά και νομισματικά θέματα Πιέρ Μοσκοβισί, εισερχόμενος στην συνεδρίαση του Eurogroup.

Όπως αναφέρει ο ιταλικός Τύπος, ο Μοσκοβισί πρόσθεσε ότι συνομίλησε αναλυτικά με τον Ιταλό υπουργό Οικονομικών Πιέρ Κάρλο Πάντοαν στην Ουάσιγκτον και ότι η Κομισιόν έχει επίγνωση των σοβαρών προσπαθειών που έχει κάνει μέχρι τώρα η Ιταλία για την μείωση του ελλείμματός της.

Ο Μοσκοβισί υπενθύμισε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει δείξει την θετική της διάθεση, σχετικά με την ευελιξία, όταν προκύπτουν έκτακτες περιστάσεις, όπως μπορεί να είναι ο σεισμός και το προσφυγικό, αλλά και σε περίπτωση μεταρρυθμίσεων και επενδύσεων. «Είναι αναγκαίο, βέβαια, να παραμείνουμε εντός των καθορισμένων κανόνων», τόνισε ο αρμόδιος ευρωπαίος επίτροπος.

Σύμφωνα πάντα με τον Πιέρ Μοσκοβισί, «η ευελιξία επιτρέπει να μπορεί να ερμηνευθεί με έξυπνο τρόπο το Σύμφωνο Σταθερότητας» και «η Κομισιόν θέλησε μέχρι τώρα να βοηθήσει την Ιταλία να είναι μια χώρα με κεντρικό ρόλο στο ευρώ, ισχυρή, και με ουσιαστική συμμετοχή στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα, το οποίο αντέχει στις πιέσεις του λαϊκισμού».

 

Πηγή: in.gr


efm_728x90