24/09/2016
Επαφές για την δημιουργία Επαγγελματικού Ταμείου Υγειονομικών

 

Το Επαγγελματικό Ταμείο θα είναι διαδόχος του κλάδου Πρόνοιας και Στέγης Υγειονομικών του ΤΣΑΥ

Συνάντηση με τον υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Αναστάσιο Πετρόπουλο και τον Γενικό Γραμματέα Ν. Φράγκο, είχαν την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου οι πρόεδροι και εκπρόσωποι του Τομέα Υγειονομικών που συμμετέχουν στο ΤΣΑΥ, προκειμένου να ενημερωθούν για τις συζητήσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου με τους Θεσμούς για τη δημιουργία Επαγγελματικού Ταμείου ως καθολικού διαδόχου του κλάδου Πρόνοιας και Στέγης Υγειονομικών του ΤΣΑΥ.

Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Μιχαήλ Βλασταράκος, καθώς και οι υπόλοιποι εκπρόσωποι τόνισαν για μία ακόμη φορά την απόφαση των οργάνων τους για τη δημιουργία Επαγγελματικού Ταμείου, ως καθολικού διαδόχου του Ταμείου Πρόνοιας και Στέγης Υγειονομικών, με τη μεταφορά της κινητής και ακίνητης περιουσίας των κλάδων αυτών.

Σημείωσαν, ότι μόνον έτσι θα μπορέσει να σταθεί όρθιο ένα Επαγγελματικό Ταμείο με τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα που απορρέουν από αυτή τη δημιουργία και τη καλύτερη αξιοποίηση των αποθεματικών, αλλά και των εισφορών.

Τόνισαν ότι συνταγματικά υπάρχει δυνατότητα, σύμφωνα με τους νομικούς.

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης ανέφερε ότι θα μεταφέρει τις παρατηρήσεις των Υγειονομικών στις συζητήσεις που γίνονται με τους εκπροσώπους των Ευρωπαίων Εταίρων και ότι σύντομα θα ενημερωθούν για τις αποφάσεις που θα ληφθούν.

Στη συνάντηση παρευρέθησαν ο πρόεδρος του ΠΙΣ Μιχαήλ Βλασταράκος, ο πρόεδρος της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, Αθανάσιος Κατσίκης, ο εκπρόσωπος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και μέλος του ΔΣ Σεραφείμ Ζήκας και η εκπρόσωπος του Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου και μέλος του ΔΣ Μαγδαληνή Βουδούρη.

 

Πηγή: in.gr


efm_728x90