17/09/2016
ΟΕΕ: Απολύτως αναγκαία η καθιέρωση ακατάσχετου λογαριασμού

 

Η καθιέρωση ακατάσχετου λογαριασμού είναι απολύτως απαραίτητη για την υποχρεωτική χρήση του πλαστικού χρήματος από πολύ χαμηλά ποσά συναλλαγών, στη σημερινή οικονομική συγκυρία, τονίζει ο Κωνσταντίνος Κόλλιας, πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, με αφορμή τις ενστάσεις των θεσμών για το θέμα.

«Σε μια περίοδο, που τα ληξιπρόθεσμα χρέη των επιχειρήσεων σε τράπεζες, εφορία και ασφαλιστικά ταμεία αυξάνονται διαρκώς, το ίδιο και οι δεσμεύσεις καταθέσεων, η καθιέρωση ακατάσχετου λογαριασμού είναι απολύτως απαραίτητη για την υποχρεωτική χρήση του πλαστικού χρήματος από πολύ χαμηλά ποσά συναλλαγών» τονίζει σε δήλωσή του ο κ. Κόλλιας.

Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, εξηγεί «ακόμα και ελάχιστα έσοδα θα πηγαίνουν απευθείας στα ταμεία του Δημοσίου ή των τραπεζών, στερώντας την επιχείρηση από απολύτως απαραίτητα κεφάλαια για την καθημερινή της λειτουργία».

«Η καθιέρωση του συγκεκριμένου λογαριασμού πρέπει να γίνει οπωσδήποτε σε συνδυασμό με τη συνολική ρύθμιση οφειλών από δάνεια, φόρους και εισφορές» καταλήγει ο κ. Κόλλιας.

 

Πηγή: in.gr


efm_728x90