11/08/2016
Λουκέτο 30 ημερών σε εταιρείες σε περίπτωση άσκησης βίας ή παρεμπόδισης ελέγχου

 

Στην εκπομπή "ΣΚΑΙ στις 6" μίλησε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κος Γ. Πιτσιλής σχετικά με το θέμα της απάτης των pos αλλά και τα λουκέτα στις επιχειρήσεις που φοροδιαφεύγουν.

Ο κος Γ. Πιτσιλής εξήγησε ότι το μέτρο προβλέπει δύο κατηγορίες παραβάσεων για τις οποίες προβλέπονται διαφορετικές ποινές. Η μια ομάδα παραβάσεων αφορά την παρεμπόδιση ελέγχου με άσκηση βίας ή απειλές ή την καθ' υποτροπήν παράβαση, με ποινή το κλείσιμο για μέχρι 30 ημέρες κατόπιν διαδικασίας η οποία διαρκεί 20 με 25 ημέρες λόγω της δυνατότητας που έχει ο παραβάτης να παράσχει εξηγήσεις προς την ΓΓΔΕ.

Η ποινή του 48ωρου λουκέτου για την δεύτερη κατηγορία παραβάσεων επιβάλλεται άμεσα από τον προϊστάμενο της εκάστοτε ΔΟΥ στην οποία ανήκει ο παραβάτης.

Ο Γενικός Γραμματέας επισήμανε ότι φέτος είναι η πρώτη χρονιά μετά από χρόνια, που το μέτρο της αναστολής λειτουργίας μιας επιχείρισης εφαρμόζεται με συνέπεια και με την δέουσα αυστηρότητα. Τυχόν προβλήματα του μέτρου θα καλυφθούν με νομοθετικές παρεμβάσεις για να λειτουργήσει καλύτερα στο μέλλον.    

 

Πηγή: imerisia.gr


efm_728x90