21/07/2016
Κατρούγκαλος: Την επόμενη εβδομάδα τα αντισταθμιστικά του ΕΚΑΣ

 

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η επεξεργασία των αντισταθμιστικών μέτρων που εξετάζει η κυβέρνηση για την αναπλήρωση των απωλειών από την κατάργηση του ΕΚΑΣ, τα οποία αναμένεται να αποφασιστούν από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής, την επόμενη εβδομάδα, όπως δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου.

 Αναφερόμενος στα εργασιακά, μετά την υπογραφή της κοινής δήλωσης συμφωνίας μεταξύ των κοινωνικών εταίρων, ο κ. Κατρούγκαλος επανέλαβε ότι τα θέματα τα οποία θα τεθούν σε διαπραγμάτευση, είναι οι συλλογικές διαπραγματεύσεις, οι ομαδικές απολύσεις και ο συνδικαλιστικός νόμος, ενώ έκανε λόγο για εσκεμμένο "κύμα" παραπληροφόρησης. Υπογράμμισε δε ότι δεν τίθεται θέμα κατάργησης του 13ου και του 14ου μισθού. Στόχος, όπως είπε, είναι η απομόνωση του ΔΝΤ, "του ακραίου "παίκτη" της διαπραγμάτευσης". Αυτό θα επιτευχθεί, σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, με τη δημιουργία ενός στέρεου εθνικού μετώπου, αλλά και με τη στήριξη σε διεθνές επίπεδο. Προς την κατεύθυνση αυτή, ο κ. Κατρούγκαλος σημείωσε ότι, στις 16 και 17 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα ένα διεθνές συνέδριο, στο οποίο έχουν κληθεί, για να συμμετέχουν, μεταξύ άλλων και οι υπουργοί Εργασίας της Ιταλίας, της Πορτογαλίας και της Αυστρίας, οι οποίοι, όπως τόνισε, είναι από τους πρωταγωνιστές της υπεράσπισης του ευρωπαϊκού κοινωνικού μοντέλου.

 Μεταξύ άλλων, ο κ. Κατρούγκαλος είπε ότι οι μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις θα εφαρμοστούν σε δύο δόσεις (Αύγουστο και Σεπτέμβριο), καθώς, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, υπάρχει μία πρακτική δυσκολία στην ΗΔΙΚΑ να ολοκληρώσει τον επανυπολογισμό του συνόλου των επικουρικών συντάξεων, εντός των επόμενων ημερών. Τα αναδρομικά ποσά των περικοπών από τον Ιούνιο θα παρακρατηθούν Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο.

 

Πηγή: capital.gr


efm_728x90