15/07/2016
Αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας εισαγώμενων μεταχειρισμένων IX

 

Σύμφωνα με σχετικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή τα Τέλη Κυκλοφορίας 2017 στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα ΙΧ θα διπλασιαστούν.

Τα πάνω-κάτω αναμένεται να έρθουν στα τέλη κυκλοφορίας στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα οχήματα καθώς σε σχετικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών αναφέρει: «Από το 2017, θα υπολογίζονται με βάση το έτος πρώτης ταξινόμησης όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε χώρες της Ε.Ε. ή του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ). Με αυτόν τον τρόπο αυτοκίνητα που πριν την πρώτη ταξινόμησή τους (πήραν πινακίδες) στην Ελλάδα είχαν ταξινομηθεί σε χώρα της Ε.Ε. ή του ΕΟΧ θα αποτελούν πλέον παλαιότερα αυτοκίνητα για την επιβολή των Τελών Κυκλοφορίας».

Σήμερα τα Τέλη Κυκλοφορίας τους υπολογίζονται με βάση την πρώτη Άδεια Κυκλοφορίας στην χώρα μας και όχι αυτήν σε άλλο κράτος-μέλος. Αυτά που έχουν εισαχθεί στην Ελλάδα μετά την 1/11/2010 υπολογίζονται με τους ρύπους και όχι με τον κυβισμό. Πλεόν τα Τέλη Κυκλοφορίας στα συγκεκριμένα εισαγόμενα θα υπολογίζονται με βάση την 1η Άδεια Κυκλοφορίας τους σε οποιοδήποτε άλλο κράτος-μέλος.

 

Πηγή: ethnos.gr


efm_728x90