13/03/2014
Οι μεγαλύτερες επενδύσεις στην Ελλάδα λέει ο Χ. Ράιχενμπαχ

 

Η επανεκκίνηση των έργων στους αυτοκινητόδρομους δείχνει τη δυνατότητα της συνεργασίας ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, επισήμανε από τα Τέμπη ο επικεφαλής της Task Force, Χορστ Ράιχενμπαχ, δηλώνοντας επιπλέον θα διατεθούν 3 δισ. ευρώ από τα διαρθρωτικά ταμεία της ΕΕ για την υλοποίηση σχετικών οδικών έργων στην Ελλάδα.

Μάλιστα, ο κ. Ράιχενμπαχ, που επισκέφθηκε το τούνελ Τ3 στα Τέμπη, τόνισε με έμφαση πως «βρισκόμαστε σε ένα τούνελ και πόσες φορές έχω ακούσει από τους Ελληνες ότι έχουν την ανάγκη να δουν το φως στην άκρη του τούνελ».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Υποδομών, κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, είπε ότι το επίμαχο έργο, που το εκτελεί η «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου», θα δημιουργήσει στο σύνολό του 1.500 θέσεις εργασίας, ενώ ήδη 100 τοπικές εταιρείες συνεργάζονται για την κατασκευή του.

Το έργο, που περιλαμβάνει και την μεγαλύτερη οδική σήραγγα στα Βαλκάνια, μήκους 6 χλμ, θα είναι έτοιμο τον Αύγουστο του 2015 και θα δοθεί στην κυκλοφορία μειώνοντας κατά μισή περίπου ώρα την οδική διαδρομή σε σχέση με σήμερα και προσφέροντας ασύγκριτα μεγαλύτερη ασφάλεια, ιδιαίτερα στο επικίνδυνο κομμάτι των Τεμπών.

 

Πηγή: www.imerisia.gr


efm_728x90