04/06/2016
Σαπέν: Δημιουργία οικονομίας σύγχρονης χώρας το στοίχημα για την Ελλάδα

 

Το μήνυμα ότι τώρα είναι ανάγκη η Ελλάδα να αποκτήσει μια νέα οικονομία σύγχρονης χώρας και να βρει τη θέση που της ανήκει στην Ευρώπη διατύπωσε ο γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν μετά τη συνάντηση που είχε με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Ο έλληνας υπουργός Οικονομικών εξέφρασε την εκτίμηση ότι σε έναν χρόνο από τώρα θα μιλάμε για μια πολύ διαφορετική Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, θέτοντας την επόμενη ημέρα στο επίκεντρο, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σημείωσε ότι στόχος είναι να αλλάξει η ατζέντα και να εισέλθει η χώρα σε μια περίοδο ανάπτυξης με κοινωνική δικαιοσύνη.

Όπως είπε, θα προωθηθούν οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις που θα αλλάξουν το κράτος, θα αντιμετωπιστεί η φοροδιαφυγή και η διαφθορά.

«Νομίζω ότι μετά από ένα χρόνο θα μιλάμε για μια πολύ διαφορετική Ελλάδα, που θα έχει επιστρέψει στις αγορές, θα υπάρχει ανάπτυξη και τα οφελήματα της ανάπτυξης θα είναι για όλους» υπογράμμισε ο κ. Τσακαλώτος.

Ο ίδιος εξέφρασε την πεποίθηση ότι η καλή συνεργασία με τη Γαλλία θα συνεχιστεί και ευχαρίστησε θερμά τον Μισέλ Σαπέν και τη γαλλική κυβέρνηση για τη στήριξη και βοήθεια που προσέφεραν στην Ελλάδα το προηγούμενο διάστημα.

Ο γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν τόνισε ότι η χώρα εισέρχεται σε μια νέα περίοδο, αλλά σημείωσε πως δεν θα έλεγε ότι τα δύσκολα τελείωσαν. Δεν έχει τελειώσει η δύσκολη περίοδος, ούτε θα πω ότι έχουν ολοκλήρωθεί οι προσπάθειες των Ελλήνων και της κυβέρνησης, ανέφερε.

Στόχος είναι μια νέα οικονομία σύγχρονης χώρας που έχει τη θέση της στο ευρώ, τόνισε ο γάλλος υπουργός Οικονομικών.

Ο ίδιος παρατήρησε ότι η μάχη που δόθηκε πέρσι ήταν προς όφελος τόσο της Ελλάδας, όσο και της Ευρώπης, ωστόσο επισήμανε ότι αυτός ο αγώνας ανήκει στο παρελθόν και πλέον στόχος είναι να βρει η χώρα τη θέση που της ανήκει. Διαβεβαίωσε, δε, ότι υπάρχει συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών.

 

Πηγή: in.gr


efm_728x90