08/03/2014
Ψάχνουν τους 1.160 συνταξιούχους που δεν απογράφηκαν

 

Σε αναστολή της σύνταξης για 1.160 δικαιούχους, οι οποίοι δεν απογράφηκαν, προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα, την Παρασκευή, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, με βάση τα στοιχεία της απογραφής του 2012, προέκυψαν 2.853 περιπτώσεις συνταξιούχων που είχαν αποβιώσει και συνέχιζαν να λαμβάνουν... τη σύνταξή τους για τουλάχιστον έξι μήνες.

Για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα το ποσό των αχρεωστήτως καταβληθεισών συντάξεων ανήρχετο σε 48,5 εκατ. ευρώ, ενώ ύστερα από αναζήτηση των αρμοδίων υπηρεσιών έχει ανακτηθεί το ποσό των 33,2 εκατ. ευρώ, με τους παρακάτω τρόπους:

- 22,7 εκατ. ευρώ αναλήφθηκαν από τους λογαριασμούς των συνταξιούχων, μέσω ΔΙΑΣ.

- 10,5 εκατ. ευρώ, εν μέρει επιστράφηκαν με διπλότυπο είσπραξης εκ μέρους των συνδικαιούχων του λογαριασμού (2,6 εκατ. ευρώ) και εν μέρει καταλογίσθηκαν στις αρμόδιες ΔΟΥ εις βάρος των συνδικαιούχων των λογαριασμών των θανόντων συνταξιούχων ή των κληρονόμων τους (7,9 εκατ. ευρώ).

Για το υπόλοιπο ποσό των 15,2 εκατ. ευρώ, συνεχίζεται η αναζήτηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους καθώς και η παραπομπή στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες.

Το δημοσιονομικό όφελος που προκύπτει από την διαδικασία της καταγραφής ανέρχεται σε 1.096.599 ευρώ ανά μήνα, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών.

 

Πηγή: www.imerisia.gr


efm_728x90