20/11/2013
Απότομη πτώση, 8% για τον τζίρο στη βιομηχανία

Απότομη πτώση, 8%, μετά από δύο διαδοχικούς μήνες ανόδου, σημείωσε τον Σεπτέμβριο ο τζίρος στη βιομηχανία σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, ενώ οι νέες παραγγελίες στη βιομηχανία τον Σεπτέμβριο μειώθηκαν κατά 0,9% σε ετήσια βάση.

Πτώση καταγράφηκε τόσο στον τζίρο επί των προϊόντων που κατευθύνονται στην εγχώρια αγορά, κατά 6,4% αλλά και στα προϊόντα που προορίζονται για εξαγωγές κατά 10,9%. Η μείωση του γενικού δείκτη κατά 8% προήλθε από την πτώση 7,9% στη μεταποίηση και την υποχώρηση κατά 16% στον τζίρο των ορυχείων και των λατομείων.

Ο γενικός δείκτης κύκλου εργασιών στη βιομηχανία, για το σύνολο της αγοράς είχε αυξηθεί 1,9% και 4% τον Αύγουστο και τον Ιούλιο αντιστοίχως, σε ετήσια βάση. Στο «μέτωπο» των νέων παραγγελιών, η πτώση 0,9% προήλθε κυρίως από τη μείωση 4,8% στις νέες παραγγελίες για προϊόντα με κατεύθυνση την εγχώρια αγορά.

Οι αντίστοιχες παραγγελίες για προϊόντα με προορισμό τις αγορές του εξωτερικού αυξήθηκε κατά 1,6%. Οι νέες παραγγελίες για το σύνολο της αγοράς είχαν αυξηθεί κατά 4,8% και 1,6% αντιστοίχως, σε ετήσια βάση, τον Αύγουστο και τον Ιούλιο.

Πηγή: www.imerisia.gr


efm_728x90