20/05/2016
Σόιμπλε: Δεν θα υπάρξει άλλη ελληνική κρίση, αναμένω συμφωνία την Τρίτη

 

Τη βεβαιότητά του ότι δεν θα υπάρξει άλλη κρίση σε σχέση με την Ελλάδα εξέφρασε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Πρόσθεσε μάλιστα ότι αναμένει οι υπουργοί Οικονομικών να καταλήξουν σε συμφωνία στο Eurogroup της Τρίτης, σημειώνοντας ότι έχει ήδη μιλήσει στην επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

«Είμαι αισιόδοξος πως ό,τι έχω πει συνεχίζει να ισχύει, δηλαδή ότι δεν θα έχουμε νέα κρίση στην Ελλάδα και σε σχέση με αυτή», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός από το Σεντάι της Βόρειας Ιαπωνίας, εν όψει τη συνόδου των υπουργών Οικονομικών και κεντρικών τραπεζιτών του G7.

Ο Σόιμπλε είπε επίσης ότι ο υψηλός βαθμός μεταβλητότητας και νευρικότητας που παρατηρείται στις χρηματοοικονομικές αγορές είναι μεγαλύτερος απ’ ό,τι δικαιολογούν η τρέχουσα κατάσταση και οι οικονομικές εξελίξεις και αυτό εν μέρει οφείλεται σε γεωπολιτικούς κινδύνους.

Για άλλη μια φορά προειδοποίησε δε για τις επιπτώσεις της πολύ χαλαρής νομισματικής πολιτικής σε όλο τον κόσμο: «Γνωρίζετε επίσης πως πιστεύω ότι τα υψηλά επίπεδα χρέους και ρευστότητας τείνουν να ενισχύουν τη μεταβλητότητα και άρα τη νευρικότητα».

Για την πιθανότητα αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ, ο Σόιμπλε δήλωσε: «Όλοι θα συμφωνήσουμε στο να ελπίζουμε ότι οι Βρετανοί θα λάβουν μια απόφαση που είναι προς το συμφέρον της Βρετανίας και θα ανταποκριθούν στις ευθύνες τους».

 

Πηγή: in.gr


efm_728x90