19/04/2016
Χρειάζεται ρεαλισμός κι όχι φανταστικές υποθέσεις δήλωσε η Κριστίν Λαγκάρντ

 

Χρειάζεται ρεαλισμός και βιωσιμότητα σε ό,τι αφορά την ελληνική οικονομία και το χρέος ξεκαθάρισε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, συνεχίζοντας στην ίδια γραμμή για το μέλλον των συζητήσεων στην Ελλάδα και την οριστικοποίηση της συμφωνίας.

Μιλώντας στον γερμανικό τηλεοπτικό σταθμό ARD, είπε χαρακτηριστικά: «Λέμε ότι τα μεγέθη πρέπει να είναι ρεαλιστικά. Δεν μπορούμε να κάνουμε παρατραβηγμένες και φανταστικές υποθέσεις για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας.

» Πρέπει επίσης να δούμε πραγματικά μέτρα, που θα εφαρμόσει η ελληνική κυβέρνηση και θα αποκαταστήσουν την ελληνική οικονομία. Το τρίτο -μιλάμε για μια πρόταση με τρία σκέλη- πρέπει το χρέος να είναι βιώσιμο. Αν συνδυαστούν αυτά τα τρία τότε, χρειάζεται ελάφρυνση χρέους για την Ελλάδα».

Το βράδυ του Σαββάτου η Κρ.Λαγκάρντ από την Ουάσινγκτον δήλωσε πως μπορεί οι θεσμοί να επιστρέφουν στην Ελλάδα, αλλά δεν θα πρέπει να αναμένονται αποτελέσματα άμεσα, καθώς «αυτά τα πράγματα παίρνουν χρόνο» όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Το μόνο που μπορώ να πώ είναι ότι είχαμε εποικοδομητικές και εγκάρδιες συνομιλίες με διάφορα πρόσωπα που εμπλέκονται στην ελληνική υπόθεση, στη διάρκεια της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ. Υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει, οπότε μην περιμένετε άμεσα αποτελέσματα γιατί αυτά τα πράγματα παίρνουν χρόνο. Η θέση μας πάνω στο θέμα της βιωσιμότητας της ελληνικής οικονομίας δεν έχει μεταβληθεί» είπε μετά το τέλος της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ.

 

Πηγή: in.gr


efm_728x90