29/03/2016
Ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου, χαμηλός ο όγκος συναλλαγών

 

Άνοδο κατέγραφαν σήμερα, Δευτέρα, οι τιμές του πετρελαίου, με τον όγκο των συναλλαγών να διαμορφώνεται σε χαμηλά επίπεδα λόγω των αργιών του Καθολικού Πάσχα.

Στις 14:07 ώρα Ελλάδας, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το πετρέλαιο μπρεντ κατέγραψαν άνοδο 9 σεντς στα 40,53 δολάρια το βαρέλι.

Την περασμένη εβδομάδα, η τιμή του μπρεντ υποχώρησε κατά 76 σεντς, ή σχεδόν 2%. Τα αντίστοιχα συμβόλαια για το αμερικανικό αργό σημείωσαν άνοδο κατά 20 σεντς στα 39,66 δολάρια το βαρέλι.

Οι τιμές του πετρελαίου έχουν ενισχυθεί περίπου κατά 50% από τα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων ετών που σημειώθηκαν τον Ιανουάριο εν μέσω ανησυχιών για κορεσμό των αγοράς.

Μέλη του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών (ΟΠΕΚ) και παραγωγοί εκτός του ΟΠΕΚ αναμένεται να συναντηθούν στην Ντόχα του Κατάρ στις 17 Απριλίου για να συζητήσουν το σχέδιο για πάγωμα της παραγωγής στα επίπεδα του Ιανουαρίου. Μέχρι στιγμής, 10 χώρες έχουν επιβεβαιώσει την συμμετοχή τους στη συνάντηση, με μόνο τη Λιβύη, χώρα-μέλος του ΟΠΕΚ, να δηλώνει ότι δεν θα παρευρεθεί.

 

Πηγή: in.gr


efm_728x90