19/03/2016
Ρέγκλινγκ: Η Ελλάδα θα χρειαστεί λιγότερα από τα 86 δισ. του τρίτου προγράμματος

 

Η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος μεταρρυθμίσεων από τους πιστωτές της χώρας προχωρά και μπορεί να ολοκληρωθεί έως την 1η Μαΐου, δήλωσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) σε συνέντευξή του στην ελβετική εφημερίδα Neue Zuercher Zeitung.

"Υπάρχει πρόοδος αλλά είναι πολύ νωρίς να πούμε πότε ακριβώς θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση", δήλωσε ο Κλάους Ρέγκλινγκ στη συνέντευξη, προσθέτοντας ότι ο ESM εκτιμά πως η Ελλάδα θα χρειαστεί "σημαντικά λιγότερα" από τα 86 δισεκ. ευρώ για το τρίτο πρόγραμμα βοήθειας.

«Η Ελλάδα έχει έρθει σε πιο ήρεμα νερά» δηλώνει ο Ρέγκλινγκ στην Ελβετική εφημερίδα Neue Zurcher Zeitung και επισημαίνει ότι το ταμείο έχει τα κεφάλαια να στηρίξει το τρίτο πρόγραμμα.

Ο Ρέγκλινγκ προβλέπει ότι η χώρα μας θα χρειαστεί λιγότερα κεφάλαια χρηματοδότησης από τα 86 δισ. ευρώ του τρίτου προγράμματος, τα οποία μάλιστα υπολογίζει στην παρούσα οικονομική συγκυρία σε 60 δισ. ευρώ έως το 2018.

Ο επικεφαλής του ESM θεωρεί μάλιστα ότι  αξιολόγηση θα κλείσει πριν την 1η Μαΐου. Όσον αφορά τις τράπεζες ο Κλάους Ρέγκλινγκ υποστηρίζει ότι από τα 25 δις ευρώ έχουν αντληθεί μόλις 5. 

 

Πηγή: imerisia.gr


efm_728x90