19/03/2016
Σφοδρή επίθεση ΥΠΟΙΚ στο ΔΝΤ για τις απαιτήσεις του στο αφορολόγητο

 

Σφοδρή επίθεση με βαρείς χαρακτηρισμούς εξαπολύει το υπουργείο Οικονομικών στο ΔΝΤ σχετικά με τις απαιτήσεις του για μεγάλη μείωση του αφορολόγητου ορίου. Η επίθεση αυτή, ενώ οι πληροφορίες θέλουν τις δύο πλευρές Αθήνα και δανειστές να βρίσκονται πολύ κοντά στη συμφωνία για το φορολογικό, γεννά αν μη τι άλλο προβληματισμό.

Οι ισχυρισμοί των στελεχών του ΔΝΤ για το αφορολόγητο «αποτελούν παγκόσμια πρωτοτυπία στην οικονομική πολιτική» τονίζει μεταξύ άλλων το υπουργείο, για να καταλήξει ότι «ο... παραδοσιακός υποστηριχτής των φτωχών του πλανήτη, το Ταμείο δηλαδή, μάλλον δεν διαπραγματεύεται με την ανάλογη σοβαρότητα!».

Ειδικότερα, κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, σχολιάζοντας τις απαιτήσεις του ΔΝΤ, σημειώνουν:

«Έκπληξη προκαλεί, για μία ακόμα φορά, η στάση του ΔΝΤ. Αυτή τη φορά, οι ισχυρισμοί των στελεχών του αποτελούν παγκόσμια πρωτοτυπία στην οικονομική πολιτική.

» Υποστηρίζουν ότι αν το αφορολόγητο μειωθεί πολύ και παράλληλα δοθεί σε όλους ακόμα σε όσους έχουν εισόδημα πάνω από 40.000 ευρώ, τότε βοηθάμε τους φτωχούς, όχι τους πλούσιους!

» Με αυτή την πρωτότυπη (;) άποψη -για την οποία Ανταμ Σμιθ, Τζον Μέιναρντ Κέινς, Μίλτον Φρίντμαν και άλλοι αντίστοιχοι οικονομολόγοι θα είχαν υπαρξιακό πρόβλημα... -είναι φανερό ότι ο... παραδοσιακός υποστηριχτής των φτωχών του πλανήτη, το Ταμείο δηλαδή, μάλλον δεν διαπραγματεύεται με την ανάλογη σοβαρότητα!».

 

Πηγή: in.gr


efm_728x90