16/03/2016
ΕΒΖ: Εντός της εβδομάδας αναμένεται η έγκριση του σχεδίου βιωσιμότητας

 

Με 60.000 τόνους τεύτλων από Έβρο και Ροδόπη άρχισε τον Οκτώβριο 2015 η επαναλειτουργία του εργοστασίου ζάχαρης στην Ορεστιάδα

Εντός της εβδομάδας αναμένεται να εγκριθεί το σχέδιο βιωσιμότητας της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) από το ΔΣ της Τράπεζας Πειραιώς, όπως ενημέρωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Γ.Σταθάκης στη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΕΒΖ Γιώργο Λάντζα και εκπροσώπους των τευτλοπαραγωγών από ολόκληρη την Ελλάδα.

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου, ο οποίος ενημέρωσε τους παραγωγούς ότι μέχρι τέλος Μαρτίου θα πληρωθούν τη συνδεδεμένη ενίσχυση (53 ευρώ /στρέμμα), καθώς και ο Γενικός Γραμματέας Βιομηχανίας, Στρατής Ζαφείρης.

Ενημερώνοντας τους παραγωγούς για το σχέδιο βιωσιμότητας της ΕΒΖ, που εκπονήθηκε με τη συνεργασία της ΕΒΖ με το υπουργείο Οικονομίας και την Τράπεζα Πειραιώς, ο κ. Σταθάκης είπε ότι προβλέπει την ομαλή ολοκλήρωση της αναδιάρθρωσης και αναχρηματοδότησης της εταιρείας, ώστε να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητά της για τα επόμενα χρόνια.

Το μεγαλύτερο μέρος του ποσού που θα εκταμιευτεί μετά την έγκριση του σχεδίου, θα χρησιμοποιηθεί για την αποπληρωμή των ζαχαρότευτλων της περσινής χρονιάς, ενώ το υπόλοιπο θα διασφαλίσει την ομαλή λειτουργία της επιχείρησης.

Από την πλευρά του ο κ. Αποστόλου αφού ενημέρωσε τους παραγωγούς ότι μέχρι τέλος Μαρτίου θα πληρωθούν τη συνδεδεμένη ενίσχυση που ανέρχεται στα επίπεδα των 53 ευρώ ανά στρέμμα και ότι κατά τη νέα προγραμματική περίοδο θα μπορούν να ενταχθούν στο Πρόγραμμα Πιστοποίησης Ολοκληρωμένης Διαχείρισης, τους κάλεσε να στηρίξουν την τευτλοκαλλιέργεια που αποτελεί τη βασικότερη προϋπόθεση για τη βιωσιμότητα της βιομηχανίας.

 

Πηγή: in.gr


efm_728x90