23/02/2016
Παράσταση διαμαρτυρίας κατά του ασφαλιστικού στο ΥΠΟΙΚ από τους επιστήμονες

 

Σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο του υπουργείου Οικονομικών, στην οδό Καραγιώργη Σερβίας, προχωρούν σήμερα, Τρίτη, στις 9:30 π.μ, οι οικονομολόγοι και λογιστές - φοροτεχνικοί της χώρας, μετά από την απόφαση, που ελήφθη σε συνεδρίαση όλων των ομοσπονδιών και φορέων τους στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος.

Η κίνηση αυτή γίνεται στο πλαίσιο των ενεργειών διαμαρτυρίας κατά του προσχεδίου του ασφαλιστικού, το οποίο προβλέπει - μεταξύ άλλων - την επιβολή ασφαλιστικών εισφορών 27% επί του εισοδήματος, με τη μορφή ενός είδους κεφαλικού φόρου.

Στην παράσταση διαμαρτυρίας θα συμμετέχουν και όλοι οι επιστημονικοί φορείς της χώρας μετά από σχετική απόφασή τους.

Οι επιστημονικοί φορείς εμμένουν στην αποχή από το διάλογο με την κυβέρνηση σχετικά με το προσχέδιο για τον νέο ασφαλιστικό νόμο και επισημαίνουν ότι «η κυβέρνηση και ο Υπουργός Εργασίας, κ. Γιώργος Κατρούγκαλος, δεν έχουν καταθέσει μέχρι σήμερα συγκεκριμένα στοιχεία, όπως αναλογιστικές μελέτες, ποσοτικοποιήσεις κ.λπ.».

Επαναλαμβάνουν ότι ο όποιος διάλογος πρέπει να γίνει επί τη βάσει του ασφαλίστρου και της παροχής και όχι επί φορολογικού χαρακτήρα ποσοστών επί του εισοδήματος και ζητούν να μην ενταχθούν στον ενιαίο φορέα ασφάλισης.

 

Πηγή: in.gr


efm_728x90