23/02/2016
Η Κομισιιόν επιβεβαιώνει ότι επιστρέφουν τα τεχνικά κλιμάκια αυτή την εβδομάδα

 

Την επιστροφή των τεχνικών κλιμακίων των θεσμών στην Αθήνα αυτήν την εβδομάδα, έτσι ώστε να προετοιμάσουν την επιστροφή των επικεφαλής επιβεβαίωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αρμόδια εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ανίκα Μπράιντχαρτ.

«Τεχνικά κλιμάκια των θεσμών επιστρέφουν αυτήν την εβδομάδα στην Αθήνα για να συνεχίσουν τις διαβουλεύσεις με τις ελληνικές αρχές. Η επιστροφή τους είναι ένα σημαντικό βήμα στην προετοιμασία της επιστροφής των επικεφαλής της αποστολής των θεσμών στην Αθήνα στο άμεσο μέλλον», ανέφερε η Ανίκα Μπράιντχαρτ.

Ήδη σήμερα, Δευτέρα, φθάνει στην Αθήνα το πρώτο τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας που θα ασχοληθεί από την Τρίτη με τα δημοσιονομικά. Θα ακολουθήσουν τα άλλα δύο τεχνικά κλιμάκια που θα ασχοληθούν με τα «κόκκινα» δάνεια και το Ασφαλιστικό.

Σε ό,τι αφορά την επιστροφή των επικεφαλής των θεσμών, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, μετατίθεται στον Μάρτιο.

Η αιτία της καθυστέρησης εντοπίζεται αφενός στο γεγονός ότι τα κρίσιμα θέματα της διαπραγμάτευσης παραμένουν ανοιχτά και αφετέρου στη διχογνωμία που παρατηρείται μεταξύ των ίδιων των θεσμών με αιχμή, όπως τουλάχιστον υποστηρίζει η ελληνική πλευρά, την επιμονή του ΔΝΤ στη σκληρή γραμμή της λιτότητας.

 

Πηγή: in.gr


efm_728x90