16/02/2016
48ωρη απεργία προγραμματίζει η ΑΔΕΔΥ στο τέλος Φεβρουαρίου ή αρχές Μαρτίου

 

Προς 48ωρη απεργία στα τέλη Φεβρουαρίου ή στις αρχές Μαρτίου, μαζί με τη ΓΣΕΕ και τους επιστημονικούς φορείς προσανατολίζεται η ΑΔΕΔΥ. Στη σύσκεψη των Ομοσπονδιών και των πρωτοβάθμιων σωματείων της, η ΑΔΕΔΥ αποφάσισε, επίσης, τη συμμετοχή και συμπαράσταση της σε μια σειρά κινητοποιήσεων.

Γι' αυτή την εβδομάδα συγκεκριμένα, η ΑΔΕΔΥ απευθύνει κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, την Τετάρτη στις 13.30, στο υπουργείο Παιδείας, καθώς και στην κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ, που έχει κηρύξει παναττική στάση εργασίας (11.00-15.00) για την Πέμπτη 18/02/2016 και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας στις 12 το μεσημέρι.

Tέλος, για την ερχόμενη Δευτέρα, η ΑΔΕΔΥ διοργανώνει συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας με αίτημα τη στήριξη των ταμείων των δημοσίων υπαλλήλων, ειδικότερα του Ταμείου Προνοίας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ) και του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ) .

Η ΑΔΕΔΥ ζητά την απόσυρση του προσχεδίου της κυβέρνησης για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, το οποίο όπως υποστηρίζει η ΑΔΕΔΥ κατεδαφίζει το ασφαλιστικό σύστημα και καταργεί τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης οδηγώντας σε νέες μειώσεις στις συντάξεις.

 

Πηγή: imerisia.gr


efm_728x90