16/02/2016
Στο υπουργείο Εργασίας στέλνει τα σωματεία της ναυτικής εργασίας ο Θ. Δρίτσας

 

Στην ηγεσία του υπουργείου Εργασίας παρέπεμψε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας τους εκπροσώπους σωματείων από τον χώρο της ναυτικής εργασίας, των συνταξιούχων ναυτικών, του υπουργείου Ναυτιλίας και του ΝΑΤ, με τους οποίους συναντήθηκε τη Δευτέρα για το ασφαλιστικό.

Τα σωματεία ζήτησαν από τον υπουργό ενημέρωση σχετικά με ενδεχόμενες εξελίξεις στο θέμα και έθεσαν εκ νέου το ζήτημα της αυτοτέλειας του ΝΑΤ και της διατήρησης του επιπέδου του συνόλου των συντάξεων.

Ο κ. Δρίτσας ενημέρωσε τους εκπροσώπους για την πορεία των συζητήσεων που διεξάγονται για το ασφαλιστικό, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει ακόμα οριστική κατάληξη. Είπε, πάντως, ότι δεν τίθεται θέμα ορίων ηλικίας για τη συνταξιοδότηση των ναυτικών, καθώς υπάρχει σχετική υπουργική απόφαση που τους εξασφαλίζει.

Ο αναπληρωτής υπουργός δεσμεύτηκε να μεσολαβήσει για νέα συνάντησή τους με στελέχη του υπουργείου Εργασίας, ώστε να μπορέσουν να εκθέσουν λεπτομερέστερα και πιο εξειδικευμένα τις θέσεις τους για τις ιδιαιτερότητες του ναυτικού επαγγέλματος, που αναδεικνύουν και την ανάγκη αντίστοιχων ασφαλιστικών ρυθμίσεων.

Ο κ. Δρίτσας δήλωσε ότι το υπουργείο είναι ανοιχτό κάθε στιγμή για τις ενώσεις των ναυτικών και των συνταξιούχων, όποτε εκείνοι το ζητήσουν.

 

Πηγή: in.gr


efm_728x90