09/02/2016
Προειδοποιήσεις για μεταρρυθμίσεις και υπερφορολόγηση από τον Φέσσα

 

Καμπανάκι για πολλοστή φορά κρούει για τη στασιμότητα που επικρατεί σε κρίσιμες μεταρρυθμίσεις ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας σε συνέντευξή του στη γερμανική «Handelsblatt».

Μιλά για εκκρεμότητες σχεδόν στο 64% των δεσμεύσεων του Μνημονίου που έπρεπε να είχαν ολοκληρωθεί τον Φεβρουάριο, καθώς και για αρνητικές συνέπειες που θα φέρει μια νέα αύξηση της φορολογίας.

«Αν η φορολόγηση και το κόστος της επιχειρηματικής δραστηριότητας συνεχίσουν να αυξάνονται, όπως οι τρέχουσες κυβερνητικές πρωτοβουλίες υποδηλώνουν, θα υπάρξει σίγουρα ισχυρή οπισθοδρόμηση τόσο στα δημόσια έσοδα όσο και στην ικανότητα της ελληνικής οικονομίας να κρατήσει το ταλαντούχο ανθρώπινο δυναμικό της και τις ανταγωνιστικές επχιειρήσεις στη χώρα» λέει χαρακτηριστικά ο Φέσσας.

Από την πλευρά του ο Θεόδωρος Φέσσας, πέραν των φόρων, χαρακτηρίζει στάσιμες τις μεταρρυθμίσεις στο Δημόσιο και στον επιχειρηματικό τομέα, ενώ βλέπει πρόοδο στις αποκρατικοποιήσεις, λέγοντας ωστόσο ότι απαιτούνται τολμηρότερα βήματα.

Επαναλαμβάνει ότι οι ξένοι επενδυτές δεν θα έρθουν αν δεν αρθεί η αβεβαιότητα και δεν οικοδομηθεί κλίμα εμπιστοσύνης. Πρέπει αφενός να αισθανθούν ασφαλείς και ευπρόσδεκτες οι ξένες εταιρείες που επενδύουν στην Ελλάδα, αφετέρου να ολοκληρωθεί επιτυχώς η πρώτη αξιολόγηση του Μνημονίου.

 

Πηγή: in.gr


efm_728x90