28/02/2014
Κυρώθηκε στη Βουλή η Σύμβαση ανάμεσα σε Ελλάδα και Άγιο Μαρίνο για την αποφυγή διπλής φορολογίας

 

Κυρώθηκε από την Ολομέλεια, κατά πλειοψηφία, η σύμβαση ανάμεσα στην Ελληνική Δημοκρατία και τη Δημοκρατία του Αγίου Μαρίνου για την αποφυγή της διπλής φορολογίας αναφορικά με τους φόρους επί του εισοδήματος και επί του κεφαλαίου.

«Αναγκαία» χαρακτήρισε τη σύμβαση ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης, διότι η Ελλάδα πρέπει να επεκτείνει τον αριθμό των συμβάσεων που έχει με άλλες χώρες και διότι αυτό θα διευκολύνει τις συναλλαγές και καθορίζει τη φορολόγηση ανάμεσα στη χώρα της πηγής και στη χώρα της κατοικίας. Ο υφυπουργός έσπευσε ακόμη να επισημάνει ότι το Σαν Μαρίνο δεν έχει κυρώσει την πολυμερή σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης με τον ΟΟΣΑ και γι΄αυτό δεν υπάρχει άλλη οδός για να υπάρξει ανταλλαγή πληροφοριών. Επισήμανε ακόμη ότι δεν επιτρέπεται σε συμβαλλόμενα κράτη να αρνηθούν την παροχή πληροφοριών που βρίσκονται στην κατοχή τραπεζών ή άλλων χρηματοπιστωτικών οργανισμών.

«Ακόμη και αν κάποιος δεχθεί ότι δεν είναι το τέλειο βήμα, θα πρέπει να αναγνωρίσει ότι είναι ένα βήμα για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της φοροαποφυγής» είπε ο κ. Μαυραγάνης.

 

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ


efm_728x90