27/02/2014
Νέα Συλλογική Σύμβαση ζητεί η ΓΣΕΕ

 

Πρόσκληση στους εργοδοτικούς φορείς για την έναρξη διαπραγματεύσεων για την υπογραφή νέας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας θα αποστείλει τις επόμενες μέρες η ΓΣΕΕ. 
Αυτό αποφασίστηκε σήμερα, κατά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Διοίκησης της Συνομοσπονδίας. 
Για τη ΓΣΕΕ η επαναφορά εξολοκλήρου του θεσμού των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων αποτελεί βασικό στόχο και η υπογραφή Σύμβασης παρά τους μνημονιακούς νόμους, θεωρεί ότι θα δώσει ένα σαφές πολιτικό μήνυμα στην κυβέρνηση. 
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης καθορίστηκε το πλαίσιο των δράσεων της Συνομοσπονδίας για το επόμενο διάστημα και αποφασίστηκε: 
• Να εξουσιοδοτηθεί η εκτελεστική επιτροπή της ΓΣΕΕ να λάβει απόφαση για κινητοποιήσεις το επόμενο διάστημα σε συνδυασμό με την πανευρωπαϊκή κινητοποίηση που θα γίνει τον Απρίλιο σύμφωνα με την πρόσφατη απόφαση της Ευρωπαϊκής Συνδικαλιστικής Συνάντησης Κορυφής αλλά και με τις τρέχουσες εξελίξεις στη χώρα μας. 
• Η ολομέλεια εξέφρασε την έντονη και ριζική διαφωνία της στις σχεδιαζόμενες μαζικές ιδιωτικοποιήσεις των δημοσίων επιχειρήσεων και οργανισμών και ειδικότερα των στρατηγικού χαρακτήρα επιχειρήσεων.

 

Πηγή: www.capital.gr


efm_728x90