13/01/2016
Οι εργαζόμενοι του ΝΑΤ σε νέα 48ωρη απεργία

 

Τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους ενάντια στις προωθούμενες διατάξεις για το Ασφαλιστικό αποφάσισαν στη γενική συνέλευσή τους την Τρίτη οι υπάλληλοι του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου (ΝΑΤ).

Μετά τις δύο προηγούμενες 48ωρες απεργίες, θα συμμετάσχουν  και στη νέα 48ωρη απεργία που κήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπαλλήλων Εμπορικού Ναυτικού (ΠΟΥΕΝ) την Τετάρτη και την Πέμπτη ενώ στις 10 το πρωί της Πέμπτης θα συγκληθεί εκ νέου η γενική συνέλευση του συλλόγου τους.

Σύμφωνα με τους υπαλλήλους του ΝΑΤ, η διάλυση των συγκεκριμένων φορέων «οδηγεί μαθηματικά στη διάλυση της ναυτιλίας και την αποχώρηση και των εναπομείναντων στην ελληνική σημαία πλοίων.

«Η ενσωμάτωση του ΝΑΤ στον ενιαίο φορέα οδηγεί σύμφωνα με το σχέδιο νόμου της κυβέρνησης στη μείωση των συντάξεων του ΝΑΤ στο μισό, αφού το ποσοστό αναπλήρωσης στα 40 χρόνια ανέρχεται στα 47%» θεωρούν οι εργαζόμενοι στο ΝΑΤ.

Στη σημερινή γενική συνέλευση έδωσαν το «παρών» εκπρόσωποι των συνταξιούχων και του Συλλόγου της Εστίας Ναυτικών, που ζήτησαν τη συνέχιση των κινητοποιήσεων για τη διατήρηση της αυτοτέλειας του ΝΑΤ και του ΕΛΟΕΝ.

Σε ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΝΑΤ Κατωτέρων Πληρωμάτων εκφράζει τη συμπαράστασή του «στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στο ΝΑΤ, στα Ταμεία Πρόνοιας Αξιωματικών και Κατωτέρων Πληρωμάτων, του ΕΛΟΕΝ και της Εστίας Ναυτικών ενάντια στην απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να εντάξει στο Ενιαίο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης (Ε.Σ.Κ.Α) όλα τα παραπάνω ταμεία, διαλύοντας ουσιαστικά όλο το οικοδόμημα του αρχαιότερου ταμείου-κόσμημα οργάνωσης των Ναυτεργατών-Συνταξιούχων, όπως και ολόκληρης της δομής που λέγεται ναυτιλία».

 

Πηγή: in.gr


efm_728x90