07/01/2016
Τα μπλοκάκια θα εξαιρεθούν από την αύξηση εισφορών σύμφωνα με τον Αναστάσιο Πετρόπουλο

 

Την εξαίρεση των αυτοαπασχολούμενων και ελεύθερων επαγγελματικών από τη διαδικασία της αύξησης των εισφορών εξετάζει το υπουργείο Εργασίας, σύμφωνα με όσα είπε ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Αναστάσιος Πετρόπουλος, ο οποίος επανέλαβε ότι δεν θα υπάρξει καμία μείωση στις συντάξεις που καταβάλλονται και προανήγγειλε αλλαγές στο νομοσχέδιο.

Όπως είπε μιλώντας στον "Ant1", το ζήτημα για τις εισφορές των αυτοαπασχολούμενων και ελεύθερων επαγγελματιών, "ενώ είναι κάτι που ζητούσαν οι ίδιοι οι φορείς να είναι συνδεδεμένη η εισφορά με το εισόδημα, διαπιστώνεται πράγματι ότι υπάρχουν κάποια θέματα σχετικά με υψηλότερα εισοδήματα.

Ιδίως αυτά των εργαζόμενων με μπλοκάκι, σκοπός μας είναι να μην φαίνονται όπως οι υπόλοιποι που εισπράττουν εισοδήματα, διότι και αυτοί είναι με εισφορές που καταβάλλουν οι παρέχοντες την εργασία σε εργοδότες".

"Σκοπός μας", συνέχισε ο κ. Πετρόπουλος, "δεν είναι να κάνουμε μια μεταρρύθμιση όπου οι ασφαλισμένοι μας θα γίνονται οφειλέτες στο σύστημα, αλλά να φτιάξουμε ένα σύστημα που θα είναι φιλικό προς τους ασφαλισμένους".

 

Πηγή: capital.gr


efm_728x90