04/01/2016
Νεφαλούδης: Για να μπορούμε να δώσουμε συντάξεις, λύση στο ασφαλιστικό

 

Η εθνική σύνταξη θα είναι το «βασικό σκαλοπάτι» του νέου ασφαλιστικού τόνισε ο κ. Νεφελούδης, υπογραμμίζοντας την επιτακτική ανάγκη λύσης του ασφαλιστικού λέγοντας χαρακτηριστικά πως στην αντίθετη περίτπωση «σε ένα χρόνο δεν θα μπορούμε να δώσουμε συντάξεις». Υπογράμμισε ότι αν η εθνική σύνταξη ίσχυε από σήμερα, θα ήταν της τάξης των 384 ευρώ μηνιαίως.

«Αν δεν λύσουμε το ασφαλιστικό δεν θα μπορούμε σε ένα χρόνο να δώσουμε συντάξεις» προειδοποίησε ο κ. Νεφελούδης, μιλώντας το πρωί της Κυριακής στο Mega.

Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο φόρου στις τραπεζικές συναλλαγές, εξηγώντας ότι δεν καθορίζει τη βιωσιμότητα ως προς τις κύριες συντάξεις αλλά αφορά τη διαδικασία σταθεροποίησης του συστήματος εις το διηνεκές.

Η εθνική σύνταξη θα είναι το «βασικό σκαλοπάτι» του νέου ασφαλιστικού τόνισε, επισημαίνοντας ότι αν ίσχυε από σήμερα θα ήταν της τάξης των 384 ευρώ μηνιαίως. Όπως διευκρίνισε ο κ. Νεφελούδης, το ύψος της καθορίζεται από το 60% του εισοδήματος φτώχειας και αφορά όσους έχουν συμπληρώσει 15 χρόνια εργασιακού βίου.

Το δεύτερο κομμάτι θα είναι η αναλογική σύνταξη «κι εκεί γίνεται η διαδικασία αναπλήρωσης». «Εμείς θα προσπαθήσουμε για ενιαίο ποσοστό αναπλήρωσης» σημείωσε ο κ. Νεφελούδης.

Ο γγ. του υπουργείου Εργασίας επανέλαβε ότι δεν θα πειραχτούν οι κύριες συντάξεις αλλά και δεν θα συγχωνευθούν κύριες και επικουρικές.

 

Πηγή: in.gr


efm_728x90