24/02/2014
Εφορία : Στα 100 εκατομμύρια τα έσοδα από εμβάσματα και offshore

 

Οι φορολογικοί έλεγχοι σημαντικού ενδιαφέροντος, που βρίσκονται σε εξέλιξη απασχόλησαν τη σημερινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, στο υπουργείο Οικονομικών.

Σε σχέση με τα εμβάσματα προς το εξωτερικό:

• Η αρχική επεξεργασία των 54 χιλιάδων υποθέσεων ανέδειξε 24.710 υποθέσεις που έχριζαν περαιτέρω διερεύνησης.
• Για τις 24.710 υποθέσεις στάλθηκαν επιστολές, που καλούσαν τους φορολογούμενους να παράσχουν στοιχεία δικαιολόγησης των εμβασμάτων.
• Συστάθηκε ομάδα ειδικών αξιολογητών, οι οποίοι - με ειδικά κριτήρια ανάλυσης κινδύνου - έθεσαν προτεραιότητες για τις υποθέσεις αυτές, ώστε να επιλεγούν για περαιτέρω έλεγχο οι πιο σημαντικές.
• Οι υποθέσεις, στις οποίες ο έλεγχος έχει ήδη ολοκληρωθεί, έχουν συνολικό αποτέλεσμα άνω των 25 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, το ΣΔΟΕ συνεχίζει τον εξονυχιστικό έλεγχο των υποθέσεων της λίστας Λαγκάρντ, ενώ παράλληλα η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, μετά και τις τελευταίες εισαγγελικές παραγγελίες, προχωρά σε φορολογικό έλεγχο κάποιων από τις υποθέσεις αυτές.
• Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, μετά και τη θεσμοθέτηση από την κυβέρνηση των νέων γρήγορων διαδικασιών μερικού ελέγχου, θα ολοκληρωθούν ακόμη περισσότερες υποθέσεις, με σκοπό να αποφέρουν πολλαπλάσιο αποτέλεσμα.
• Το προηγούμενο χρονικό διάστημα, ενισχύθηκε σε υποδομή και προσωπικό η ειδική ομάδα ελεγκτών, που ερευνά τις υποθέσεις αυτές, καθώς και αξιολογήθηκαν οι διαδικασίες, που ακολουθούνται, με σκοπό την επιτάχυνση του έργου της.
Ως αποτέλεσμα των παραπάνω ενεργειών, η αυτονόητη έμφαση, που το Υπουργείο Οικονομικών δίνει στην ολοκλήρωση των υποθέσεων αυτών, θα ενταθεί για τη μεγιστοποίηση του οφέλους για την κοινωνία.
Αντίστοιχες ενέργειες υλοποιούνται στο πλαίσιο του ελέγχου των υποθέσεων εξωχώριων εταιρειών (off shore). Το ως τώρα αποτέλεσμα των ήδη ολοκληρωμένων υποθέσεων ξεπερνά τα 70 εκατ. ευρώ.

 

 

 

Πηγή: www.news.gr


efm_728x90