11/12/2015
Η πρώτη αξιολόγηση μέχρι τέλος Ιανουαρίου

 

Την ελπίδα ότι ως τα τέλη Ιανουαρίου θα έχει κλείσει η πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος για να αρχίσει η συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους εξέφρασε ο επίτροπος αρμόδιος για θέματα οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί, μιλώντας σε ομάδα Ελλήνων δημοσιογράφων χθες στις Βρυξέλλες.

Ο Γάλλος επίτροπος τόνισε ότι οι μεγαλύτερες προκλήσεις που έχει μπροστά της η ελληνική κυβέρνηση είναι το Ασφαλιστικό, η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας και το ταμείο ιδιωτικοποιήσεων.

Τα 13 μέτρα

Οσον αφορά το δεύτερο πακέτο με τα 13 προαπαιτούμενα μέτρα που πρέπει να υλοποιήσει η κυβέρνηση ως τα μέσα Δεκεμβρίου, ο Π. Μοσκοβισί ανέφερε ότι «δεν υπάρχει ακόμα συμφωνία» και ότι παραμένουν ανοιχτά το θέμα του ΑΔΜΗΕ και των αποκρατικοποιήσεων. Εξάλλου, ο Π. Μοσκοβισί επανέλαβε την πάγια θέση της Επιτροπής ότι η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα είναι αναγκαία διότι εκτός από τεχνογνωσία φέρνει ασφάλεια και εμπιστοσύνη. Ο ίδιος τόνισε ότι το ΔΝΤ ήδη συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις με τις ελληνικές αρχές και ελέγχει την υλοποίηση των συμφωνηθέντων, γι' αυτό εξέφρασε την πεποίθηση ότι τελικά θα συμμετάσχει ενεργά στο πρόγραμμα. Τέλος, ο Π. Μοσκοβισί απέρριψε το ενδεχόμενο σύνδεσης της προσφυγικής κρίσης και της αντιμετώπισής της με πιθανή χαλάρωση των όρων του προγράμματος.

 

Πηγή: ethnos.gr


efm_728x90