24/02/2014
Οι 316.000 στόχοι της Εφορίας - Eπιχειρησιακό Σχέδιο

 

 

Σαρωτικούς ελέγχους και συνεχείς διασταυρώσεις σε καταθέσεις, κάρτες, ακίνητα, σκάφη, ΦΠΑ και ιατρικές συνταγές θα προχωρήσει η Εφορία.

Σύμφωνα με το Επιχειρησιακό Σχέδιο Δράσης που παρουσιάζει το Βήμα της Κυριακής θα γίνουν 316.000 έλεγχοι.

Στο σχέδιο προβλέπεται μεταξύ άλλων και απευθείας ανάληψη από τραπεζικούς λόγαριασμούς για μικρού ύψους (κάτω των 1.000 ευρώ) ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το Επιχειρησιακό Σχέδιο Δράσης 2014-15 προβλέπονται 116.000 προσωποποιημένοι έλεγχοι της εφορίας και 200.000 τελωνειακοί έλεγχοι, με βεβαίωση προστίμων και πολλαπλών τελών τουλάχιστον 50 εκατ. ευρώ.

Το σχέδιο ελέγγχων, που έχει συνταχθεί υπό τις οδηγίες του κ. Χάρη Θεοχάρη, προβλέπει συνεχείς διασταυρώσεις σε καταθέσεις, πιστωτικές κάρτες, ακίνητα, σκάφη αναψυχής, δηλώσεις ΦΠΑ, τιμολόγια, μέχρι και συνταγές γιατρών μέσω της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.

Το υπουργείο ελπίζει πως μέχρι το τέλος του χρόνου θα υπάρχει το φορολογικό προφίλ με την κινητή και ακίνητη περιουσία των φορολογούμενων. Στο στόχαστρο των ελέγχων θα βρεθούν, σύμφωνα με την εφημερίδα, οφειλέτες και κατηγορίες ελεύθερων επαγγελματιών που θεωρούνται «ύποπτοι» για φοροδιαφυγή, όπως γιατροί, δικηγόροι, αλλά και επιχειρήσεις εστίασης όπως και πολυθερνικές που πωλούν στην Ελλάδα με τιμές υψηλότερες σε σύγκριση με το εξωτερικό.

 

Πηγή: imerisia.gr


efm_728x90